Knieproblemen en knieoperatie

Gescheurde voorste kruisband:

Het gebeurt regelmatig dat een hond bijvoorbeeld na een stoeipartij kreupel loopt. Door bijvoorbeeld een plotselinge korte draai kan de voorste kruisband in de knie beschadigen en ook soms afscheuren. Hierdoor kan het onderbeen te veel bewegen ten opzichte van het bovenbeen. De hond gaat door deze instabiliteit chronisch kreupel lopen en ook de meniscus in de knie kan beschadigd raken doordat deze op een verkeerde manier belast wordt.

Dat is vaak een reden voor ons om de knie te opereren. Het gewricht wordt hierbij geopend en de gescheurde kruisband en de eventueel beschadigde meniscus worden behandeld. Daarna maken we de knie weer stabiel. Dit kan onder andere door een kunst knieband te plaatsen , of door eigen weefsel van de knie te gebruiken om de knie te stabiliseren of door een TTA operatie bij honden boven de 25 kilo lichaamsgewicht. De prognose van deze ingreep is goed.

Knieschijf problemen:

Bij met name kleine hondenrassen en katten zien we nogal eens dat de knieschijf niet op de plaats blijft zitten (luxatie). Uw hond of kat kan daardoor een afwijkende houding en gang vertonen. Soms is dit constant en soms komt het af en toe voor. Afhankelijk van de graad van luxatie kan het verstandig zijn om de knie te opereren. Van belang is wel dat de hond op jonge leeftijd wordt geopereerd, dit om de vorming van artrose in de knie voor te zijn en het beste resultaat te krijgen van operatie.

Tijdens de operatie wordt de knieschijf weer stabiel op de knie geplaatst.
De prognose van deze ingreep is goed.

Openingstijden

maandag: 08.30 tot 20.00 uur
dinsdag: 08.30 tot 20.00 uur
woensdag: 08.30 tot 18.00 uur
donderdag: 08.30 tot 20.00 uur
vrijdag: 08.30 tot 18.00 uur