Medewerkers van de Kwaker
Operatie bij de Kwaker

steriliseren via kijkoperatie

Wilt u uw hond of kat laten steriliseren? Dierenkliniek de Kwaker steriliseert uw huisdier door middel van een kijkoperatie. Deze manier van steriliseren is veel minder pijnlijk voor uw teefje en zorgt ervoor dat ze veel sneller herstelt. In onze praktijk worden teefjes vanaf een gewicht van ongeveer 3 kilo geopereerd en vanaf een leeftijd van ongeveer 6 maanden.

Ervaring met kijkoperatie

Wij hebben veel ervaring met deze manier van steriliseren.
Inmiddels zijn ruim 400 tevreden eigenaren u voorgegaan.

Ook voor hele kleine honden en katten

We hebben 2 maten in huis: een gewone endoscopie set en een zogenaamde mini-set voor kleine honden en katten.

Verloop sterilisatie

De sterilisatie van een hond verloopt als volgt. Allereerst wordt het dier onder narcose gebracht en gehouden middels gasnarcose en op een kanteltafel geplaatst. De buik wordt geschoren en gedesinfecteerd. Dan worden er in de midlijn twee kleine gaatjes gemaakt: één voor de lens en één als werkkanaal. Dan gaan we opereren en op zoek naar de eierstokken. Kant voor kant worden de eierstokken gepakt, opgehangen door middel van een haakje waarna bloedvaten en ophangbanden worden dichtgebrand en losgeknipt. De eierstokken worden dan via het werkkanaal naar buiten gehaald en de gaatjes worden dichtgehecht, dit alles in ongeveer drie kwartier tijd. Uw teefje komt snel weer uit narcose en de volgende dag zult u bijna niets meer merken aan de hond. Een kraag of een petshirt is verleden tijd want de wondjes zijn bijna niet zichtbaar.

Voor deze vernieuwende operatie hanteren wij, afhankelijk van het gewicht van uw dier 4 verschillende prijzen (1/1/2019):
tot 10kg lichaamsgewicht € 435
11-20kg lichaamsgewicht € 450
21-30kg lichaamsgewicht € 475
31-40kg lichaamsgewicht € 500

Openingstijden

maandag:08.30 tot 18.00 uur
dinsdag:08.30 tot 18.00 uur
woensdag:08.30 tot 18.00 uur
donderdag:08.30 tot 20.00 uur
vrijdag:08.30 tot 18.00 uur